Spatiu publicitar

stiri din zona oituz, stiri care te privesc

15 May 2017

“MEMORIA OITUZULUI”

Cimitirul eroilorVineri, 15 august, odata cu sărbătoarea religioasă de Sfânta Maria, ţinută deopotrivă de catolici si ortodocşi, a avut loc a 34-a ediţie a unei manifestări de tradiţie, intitulată "Memoria Oituzului". În fiecare an, manifestarea are rolul de a marca momentul intrarii României în Primul Razboi Mondial (14-15 august 1916) şi de a aduce un omagiu eroilor neamului căzuţi în cele doua războaie mondiale. Totodată, la aceasta ediţie a manifestării s-au sărbătorit 90 de ani de la infăptuirea Unirii din 1918.

Programul manifestarii

Evenimentul a început la ora 10, cu primirea oaspeţilor la primaria Oituz şi deplasarea oficialitaţilor la Cimitirul Eroilor din Oituz, unde, între orele 10:30 – 12:00 au fost desfăşurate manifestari militare, religioase dar şi artistice, dupa cum urmează:15 August oituz

  • Marşul de întâmpinare si onorul muzicii militare. Imnul de stat;
  • Cuvântul Domnului Primar al comunei – Osoloş Ion;
  • Imnul eroilor, depuneri de coroane şi jerbe de flori;
  • Ceremonial religios;
  • Alocuţiuni;
  • Program artistic omagial, susţinut de Corul Mixt Taranesc al Caminului Cultural Oituz;
  • Defilarea Gărzii de onoare şi onorul muzicii militare.

Dupa încheierea acestor momente de la Cimitirul Eroilor din Oituz, oficialităţile s-au deplasat la Poiana Sărată, unde au audus un omagiu la Mormântul Eroului Lt. Nicolae Macarie de la Biserica Neamului, urmând programul similar celui din Oituz, la cimitirul eroilor din Poiana Sărată. Aici, pe lângă manifestările militare şi ceremonialul religios, momentul artistic a fost întreţinut într-un mod impresionant de către formaţia „Mocănaşul” din Poiana Sărată, urmată de Corul Mixt ţărănesc al Caminului Cultural Oituz.Mormantul lui Macarie

Ediţia din acest an a fost marcată de o serbare câmpenească, organizată la Hanul Codreanu – Oituz (Şaroşa). Aici, publicul oituzean s-a putut bucura, incepand cu ora 16, de spectacolul artistic oferit de: Corul Mixt Tărănesc din Oituz, Ansamblul "Busuiocul" din Bacău, Fanfara „Rotaria” din Vaslui si Aurel Moldovanu. Locuitorii din toate parţile Oituzului s-au adunat la Şaroşa, cu maşini personale sau cu autocare puse la dispoziţie gratuit, special pentru acest eveniment, de către domnul Codreanu care a şi găzduit acesta serbare câmpenească. Oituzenii au petrecut cu mici si bere, până seara târziu, timp in care formaţiile prezente au avut grijă şi au reuşit să scoată lumea la joc, întreţinând astfel o atmosferă inedită de sărbătoare. Evenimentul artistic a fost încheiat într-un spirit exploziv, de către solistul Aurel Moldovanu, care a invitat pe scenă oameni din public, pentru a cânta şi a dansa împreună cu ei, reuşind astfel să anime într-un mod captivant oituzenii dornici de distracţie. Spectacolul artistic s-a incheiat la ora 22, punând totodata punct şi manifestării de tradiţie din acest an, „Memoria Oituzului”, aflată la cea de-a 34-a ediţie.

Organizatori:

Manifestările militare şi artistice au fost organizate de catre Primaria Oituz în colaborare cu instituţiile judeţene, Consiliul Judeţean Bacău şi Prefectura Bacau, alaturi de care, domnul Codreanu a avut o importantă contribuţie în buna desfăşurare a evenimentului.

Poiana sarata cimitir Sarosa Petrecere

Mai jos aveti adresele albumelor foto din aceasta zi:

Albumul 15 August 2008 Oituz Albumul 15 August 2008 Poiana Sarata
Petrecerea de la sarosa, 15 August 2008

Autor: Iulian Vacaru

Intra pe forumLogin

Ai uitat parola?

Chestii Utile

Curs Valutar BNR
prognoza meteo oituz

Link-uri utile, catalog web