Spatiu publicitar

Comuna oituz, Asezare, populatie, delimitari administrative, personalitati

15 May 2017

Oituz Bouldering


Oituz Bouldering se desfasoara din anul 2006, cand a avut loc primul curs de catarare din zona. De atunci in fiecare vara, grupul care a organizat acest eveniment a reluat intalnirea.

Zona cu bolovani de gresie, din Oituz, a fost descoperita in toamna lui 2005 de catre Adrian Buhaescu, un alpinist pasionat din Iasi. Bolovanii se afla in partea de vest a Oituzului, la intrare in munti, spre Brasov, pe muntele din dreapta, dupa parcarea cu TIR-uri.
In urma unui incendiu din primavara anului 2005, un versant al unui munte a fost curatat de flacari, si a scos la iveala imensi bolovani de gresie, o atractie pentru alpinisti. Zona este cunoscuta de localnici cu numele de Piatra Soimului. O alta locatie pentru bouldering in Oituz se mai gaseste si la Monument, unde se afla o grupare de roci inalte de la 1m la 12m.
Echipa organizatoare, Clubul Sportiv Freestyler, au facut un curs de bouldering in vara lui 2006, la Piatra Soimului. Apoi o alta intalnire in vara lui 2007 si anunta un alt eveniment si in 2008.

Pentru mai multe detalii si pentru inscrieri, puteti intra pe site-ul evenimentului Oituz Bouldering.

Festival Bouldering Oituz 5-7 octombrie 2007

 

 

bouldering photo

bouldering photo

bouldering photo

Autor: Scarlet Vacaru

Intra pe forumLogin

Ai uitat parola?

Chestii Utile

Curs Valutar BNR
prognoza meteo oituz

Link-uri utile, catalog web